| | |
|
Fenerbahçe
» Futbol |
|
« Önceki Fenerbahçe Konusu
Sonraki Fenerbahçe Konusu » |
Türkiyenin Gelmiş Geçmiş En Kaliteli Futbolcusu KRALEX
|
31-12-2008 16:34 |
|
Alex de Souza (KRALEX)
Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı yabancı futbolcusu olmuştur. Türkiyede bu rekorları kıran hiçbir yabancı futbolcu bu zamana kadar görülmemiştir uzun yıllarda bu rekorları kıracak bir futbolcu izleyemeyiz gibi.
Placar dergisi tarafından Brezilyanın en iyi oyuncusu ödülünü kazandı.
2003 Altın Top (Bola de Ouro) Ödülü
2004 Copa América'yı kazanan Brezilya Millî Takımı'nın kaptanlığını yaptı.
Alex 2004-2010 sezonları içinde Fenerbahçe forması altında lig, kupa, Avrupa kupaları ve özel maçlar olmak üzere toplam 261 maçta 126 gol (Süperligde 94 gol) attı, 114 asist (SüperLigde 89 asist) yaptı.
Alex, 2004-2005, 2005-2006, 2006-2007 ve 2009-2010 sezonu Türkiye Süper Ligi asist krallığına ulaştı.
Alex, 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe formasıyla Türkiye Ligi gol krallığı yaşadı (32 maç-19 gol)
Alex, 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi asist kralı oldu.
Alex, 2009-2010 sezonunda Fenerbahçe'nin Avrupa'da en çok forma giyen, en çok gol atan oyuncusu oldu.
Alex, 2010'da Fenerbahçe tarihinin en çok forma giyen yabancı futbolcusu oldu
Alex‚ Fenerbahçe ile 6 yıl içinde oynadığı 18 derbide Beşiktaşa 8 gol, Galatasaraya ve Trabzonspora 5 gol attı.
Üstelik bu kadar gol atabilen ve Türkiye liginde Gol Kralı olan bir oyuncunun oynadığı mevki ise orta saha.
Ayrıca Alex 2008 Şampiyonlar liginde 6 Asistle, Şampiyonlar Ligi Asist Kralı olmuştur. Avrupada bir Türk takımı oyuncusunun ilk ve tek başarısıdır. Şampiyonlar liginde Asist Kralı çıkaran ilk ve tek Türk takımı Fenerbahçe olmuştur KRALEX sayesinde.
Futbol Kariyerinde oynadığı maç sayısı 800'ü geçmiştir.
2004-2005 Türkiye Ligi Asist Kralı
2005-2006 Türkiye Ligi Asist Kralı
2006-2007 Türkiye Ligi Asist Kralı
2006-2007 Türkiye Ligi Gol Kralı / Yılın Futbolcusu Ödülü
2007-2008 Türkiye Ligi Asist Kralı / Şampiyonlar Ligi Asist Kralı
Brezilya Milli Takımı:
68 Maç 30 Gol
Fenerbahçe Formasıyla Türkiye Liginde 100. golünü attı ve 100 golü geçti.
Fenerbahçe tarihinin 3000. golüne imza attı.
Kariyerinin en hızlı golünü Fenerbahçe formasıyla 34. saniyede attığı.
Türk takımlarının avrupada en çok gol atan ve oynayan futbolcusu.
Türkiye liginde bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu.
Türkiye liginde 2 kez gol kralı olan tek yabancı futbolcu.

En son fenerli tarafından 15-05-2011 23:26 tarihinde 26. kez değiştirildi | |
Paylaş
| Multimedya | Fenerbahçe Videoları | Fenerbahçe Marşları | Fenerbahçe Anketleri
|
|
03-01-2009 04:58 |
|
Steven Gerrard : Alex son derece yaratıcı, yetenekli ve çalışkan bir oyuncu. Maçı zekasıyla oynuyor. Doğrusu ona hayran olmamak elde değil. Bunların dışında da iyi futbolcular var ama açıkçası ben Alex'i izlemeye doyamıyorum.
Kaka : Ona bayılıyorum. Top kendisine gelmeden önce düşünür‚ ne yapacağına karar verir. Dünyada bunu yapan çok ender futbolculardan biridir Alex.
Elvir Boliç : Türkiye'deki en iyi futbolcu. Avrupa'da da ilk 5'e girebilir.
Zico : Onun gibi oyunculara bu tip eleştirilerin gelmesi normal. Sonuçlar iyi gitmediği zaman eleştirilen futbolculardır. Sonuçlar iyi gitmeye başladığında bütün güzel görüşler üstüne odaklanır. Sakatlığı vardı bunu atlatması zaman almıştı. İnanıyorum ki sadece Alex değil, çoğu kişinin verimli görmediği oyuncular da verimliliği ortaya koyup kendilerini gösterecekler.
Pele : Alex'i çok beğeniyorum. Türkiye'de Brezilya'yı çok iyi temsil ediyor. Kendisini alkışlıyorum.
Le Guen : Fenerbahçe bir anda sonucu değiştirebilecek oyunculara sahip, özellikle Alex muhteşem. Ona hayran olmamak elde değil.
Arsene Wenger : Alex iyi bir top dağıtıcısı.
Rivaldo : Alex, çok yetenekli bir oyuncu. Onu takip ediyorum. Gittiği her yerde takımını başarıya ulaştırıyor. Fenerbahçe’ye ilk yıllarında kazandırdığı şampiyonluklar tesadüfi değil. Takıma çok katkı sağlar.
Marco Van Basten : Alex’i izlemek büyük keyif, sahanın en teknik ismi.
Lilian Thuram : Fenerbahçe'de çok yetenekli oyuncular var. Takımın geneli iyi oyunculardan kurulu ama sahadaki en iyi isim Alex.
FIFA internet sitesi : Orta saha oyuncuları fark yaratır. Sambacı, F.Bahçe'yi zirveye taşıyor.
UEFA internet sitesi : Alex'in tanrı vergisi yetenekleri, Fenerbahçe'yi ateşledi.
Tarihinin En Kötü Spor Ko-medyası: Alex koşmuyor...
Bizim Yorumumuz: Alex koşmuyorsa çıkın siz koşun.
En son fenerli tarafından 06-04-2010 03:33 tarihinde 4. kez değiştirildi | |
Paylaş
| Multimedya | Fenerbahçe Videoları | Fenerbahçe Marşları | Fenerbahçe Anketleri
|
|
06-01-2009 19:10 |
|
En son fenerli tarafından 07-04-2011 02:16 tarihinde 2. kez değiştirildi | |
Paylaş
|
|
Paylaş
|
| Başa dön |
|
Anketlerde oy kullanabilirsiniz
|
|
Giriş |
Sayfa 0.0347 saniyede yüklendi ulkerfenerbahce.com |